середа, 25 травня 2011 р.

Про жорсткий секс із гальмами...

Кажуть люди: "Працює, не чіпай!". Але то не мій випадок :)
На одометрі було 10700, а мені стало дуже заздрісно через те, що у всіх місцевих драконоводів гальмівна рідина майже прозора, а моя була чорного кольору. Тому вирішив її поміняти.

В понеділок злив стару, залив нову через верх і почав прокачувати. Коли передпліччя почало боліти настільки, що вже не мав сили тиснути ручку гальм, вирішив що хватить, зібрав той пекельний механізм і поїхав додому... По дорозі з'ясував, що воно ніфіга не працює: на швидкості 80км/год різко затиснув гальма чотирма пальцями, а колесо навіть не заблокувалось :(

Тому вчора було продовження цього чудного процесу. Тільки до вчорашнього сексу із гальмами вже підготувався заздалегідь: прочитав на мотофорумі, як то правильно робиться, дізнався про альтернативний спосіб заливання гальмівної рідини у систему - знизу вверх. Знову злили всю рідину, залили вже знизу вверх, потім прокачали зверху вниз і я вирушив на тестдрайв... Результати були незадовільні. Знов не гальмує :(

Після цього відбулося обдзвонювання мешканців мотофоруму. Зійшлися на думці, що повітря сидить десь зверху і воно не вийде ніяк, якщо не випрямити систему. Тому з мотоцикла були зняті супорт і гальмівна машинка, всьо то було поставлено на землю і процедура повторилася знову: заправка знизу вверх і прокачка зверху вниз. І о чудо, гальма з'явилися!! Але бажання поміняти гальмівний шланг на зелений армований пропало на трішки менше, ніж повністю :)

Тепер гальмую, як ті модні чуваки на японських мотоциклах - двома пальцями. Ще відріжу лишнє від ручки гальма і буде айс!

Немає коментарів:

Дописати коментар